onsdag den 30. december 2009

Usaglig opsigelse

Lars Bryde formand for IDA har i et blog-indlæg offentliggjort en undersøgelse, som viser at 55% af de adspurgte ingeniørvirksomheder, har benyttet finanskrisen til at opsige de uproduktive ingeniører.

Har IDA’s tillidsrepræsentanter sovet i timen
Hvis det er rigtigt har IDA sovet i timen og ikke varetaget deres medlemmers interesser, når deres tillidsrepræsentanter er blevet inddraget, som forhandlingspart i forbindelse med opsigelser af ingeniører.

”Opsagt på grund af manglende ordretilgang"
Opsigelsesgrunden i langt de fleste opsigelser har under finanskrisen været ”Opsagt på grund af manglende ordretilgang”. Når den opsigelsesgrund bliver anvendt er der ganske bestemte regler, som træder i kraft. Reglerne betyder at virksomheden ikke frit kan vælge, hvem af deres medarbejdere de kan opsige. Det er fagforeningens pligt at sikre reglerne bliver fulgt.

Min erfaring
Som outplacementkonsulent har jeg erfaret at det ikke er ualmindeligt, at virksomheden opsiger medarbejdere, som de er mere en ulykkelige over at opsige. De sider inde med vigtige kernekompetencer, som virksomheden efterfølgende får vanskeligt ved at opbygge igen.

Er de personalejuridiske regler sat ud af spillet
Opsiges medarbejdere af andre grunde end nedgang i ordre skal andre regler følges. Der skal gives advarsler og medarbejderen skal have mulighed for at rette ind.

Er IDA en fagforening eller en arbejdsgiverforening?
Hvordan vil IDA som interesseorganisation for ingeniørerne hjælpe deres medlemmer i arbejde, når de åbenlyst skubber deres medlemmers faglige troværdighed ud på en destruktivt og set med mine øjne forældet spor?

Ingen kommentarer: